Klimatsko zdravilišče

v objemu zdrave in blage sredozemske klime

Zdraviliško sprostitveni oddih za člane Kluba upokojencev Slovenije v zdravilišču Thalassotherapia Crikvenica

Vsebina in cena za 8-dnevni program, prevoz in osnovno turistično nezgodno zavarovanje v 1/2 sobi je 375,60 € (možno plačilo: akontacija + 6 obrokov).

Program izvajamo v sodelovanju z NOMAGO d.o.o., Ljubljana

Crikvenica je obmorski kraj v Severnem Hrvaškem primorju na Kvarnerju, kjer se zaradi visokega hribovja v zaledju, ki jo ščitijo pred močnimi severnimi vetrovi, izmenjujejo morske in kontinentalne klimatske lastnosti. Prevladuje stabilna, zdrava in blaga sredozemska klima s sočasno prisotnostjo morskih in planinskih zračnih struj. Poletja so prijetno topla, vedra in suha, zime pretežno blage – povprečna letna temperatura zraka je 13.2 °C, v januarju 5.4 °C in v juliju 23.3 °C. Stalni vetrovi v smeri jugovzhoda proti severozahodu botrujejo čistemu morju, in Plava zastava, mednarodno priznanje za čistočo morja in okolice, ki plapola na crikveniških plažah, to vsekakor potrjuje. Crikvenica ima ugodno klimo;

Položaj Zdravilišča Thalassotherapia ob morju, obilica sončnih ur in ugodni zračni tokovi ustvarjajo popolne pogoje za talasoterapevtsko zdravljenje. Zdravniki specialisti s področja fizikalne medicine in rehabilitacije, pulmologije, interne medicine, otorinolaringologije, pediatrije, alergologije, kardiologije, dermatovenerologije ter baromedicine v optimalnem razmerju združujejo ugodna podnebna stanja s sodobnimi medicinskimi metodami in opremo, zaradi česar se dosegajo izvrstni rezultati pri zdravljenju bolezni dihal ter gibalnih organov.

Kot ribiško mesto se Crikvenica omenja v cerkvenih knjigah v Grižanah že v 14. stoletju. Crikvenčani so pred Turki in uskoki bežali v zaledje, katerega sedež je bil tedaj Kotor – Kotorska županija je bila namreč del srednjeveškega mesta Grižan. Knez Nikola IV. Frankopan je takrat zapuščeno cerkev Marijinega vnebovzetja dogradil in razširil ter spremenil v samostan, ki ga je poklonil menihom sv. Pavla Pustinjaka (pavlinom). Le-ti so ga v 17. stoletju dogradili in spremenili v potniški terminal (hospicium), kar velja za svojstven začetek turizma. Crikveniški pavlini so imeli pomembno vlogo pri izobraževanju lokalnega stanovništva, posebno pozornost pa so posvečali medicini in lekarništvu, preučevali medicinske rokopise, knjige in ljudska zdravila, gojili zdravilne rastline in del samostana koristili za zaklonišče svojih bolnih bratov, romarjev in drugih bolnikov. Intenzivnejše naseljevanje Crikvenice se je začelo v 17. stoletju, še posebej po požaru, ki je prizadel večji del Kotorja. Življenje ob morju tedaj postane tudi veliko bolj varno, zato so se Crikvenčani čedalje pogosteje usmerjali na morje in sčasoma dosegli sloves najboljših ribičev Severnega Jadrana, ter postali poznani po klesarski kot tudi zidarski umetnosti. Vse do I. svetovne vojne se Crikvenica intenzivno razvija v vseh segmentih: urejajo se parki in infrastruktura, odpirajo nova kopališča, knjižnico in kinomatografe, ustanavljajo športne klube in društva, redno organizirajo razna tekmovanja, folklorne prireditve, plesne zabave, festivale, opere, gledališke predstave … Že v tem času je tako Crikvenica povsem zadovoljevala potrebe elitnih gostov ter se povzdignila v sam vrh evropskega turizma, še posebej zdravstvenega.

Termin:

9. oktober – 17. oktober 2019

Kontakt:

ROSA Mojca
tel.: 041 311 540,
mail: mojca.rosa@gmail.com

PULKO Maja
tel.: 041 679 818,
mail: maj.pul@gmail.com

Galerija:

Program

 • ob prihodu dobrodošlica z aperitivom
 • specialistični zdravniški pregled in priprava individualnega programa fizikalnih terapij
 • terapijski program, vodenje medicinske dokumentacije in odpustno pismo
 • vsak dan tri fizikalne terapije po nasvetu zdravnika glede na vaše zdravstveno stanje
  (elektroterapija, skupinske vaje z fizioterapevtom, inhalacijske terapije z morsko vodo in eteričnim oljem in druge terapije )
 • 1x masaža celega telesa 30 min
 • 1x hidromasaža celega telesa 20 min
 • koriščenje plavalnega bazena z morsko vodo (32°)
 • svečana večerja z glasbenim programom
 • v ceni programa je všteta turistična taksa.

Namestitev

Namestitev v dvoposteljnih sobah z balkonom in pogledom na morje; WC, kopalnica s tuš kabino, fen, kopalni plašč, TV, telefon in internet.

DOPLAČILA: 1/1 soba brez balkona (brez pogleda na morje) – 5,00 /na dan

1/1 soba z balkonom in pogledom na morje – 13,00 €/dan

Prehrana

Samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja.

 Prevoz

Prevoz z avtobusom in osnovno nezgodno turistično zavarovanje (avtobus je vse dni bivanja z vami). Glede na število prijav bo odhod iz različnih krajev (Maribor, Celje, Ljubljana, Postojna, Kozina).

Pomembno

V ceno je vključeno osnovno nezgodno zavarovanje članov, ki ga sklene Nomago. Zavarovanje krije nezgodno smrt (v višini 30.000 EUR)  in 100 % trajno izgubo splošne delovne sposobnosti – invalidnost (v višini 10.000 EUR) za poškodbe zaradi nepredvidenih okoliščin (padci, zlomi) in ne kroničnih obolenj, skladno z določili Splošnih pogojev za nezgodno zavarovanje oseb PG-NE/17-04 zavarovalnice Triglav in Dopolnilnih pogojev PG-ntu-IZL/11-12, vendar brez dnevne odškodnine. Sem ne sodijo poškodbe zaradi morebitnih zdravstvenih obolenj. Če je zavarovanec ob nezgodi starejši od 75 let zavarovalnica izplača 50 % zneska. Splošni pogoji za turistične aranžmaje podjetja Nomago d.o.o. so sestavni del ponudbe in objavljeni na strani https://www.nomago.si/splosni-pogoji.

Prijavljeni naj OBVEZNO sklenejo oziroma pridobijo Evropsko zdravstveno kartico na lokalni izpostavi ZZZS, ki je brezplačna! Priporočamo, da sklenete samoplačniško dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco (Vita, Coris, Vzajemna tujina ipd.), ki krije stroške hujših poškodb, bolezenskih stanj in njihovih hujših posledic.

Prijave in predplačilo

Potrjena rezervacija: prejeta podpisana prijavnica in plačana akontacija. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest, oziroma najkasneje do vključno 9. 9. 2019.

AKONTACIJO v višini  90,00 eur nakažite na:

NOMAGO D.O.O.
SI56 0310 0108 5605 379
SKLIC: SI00 – 2019009126
NAMEN VPLAČILA: obvezno izpolnite: termin in kraj letovanja ter ime in priimek člana (primer: CRIKVENICA 9. 10.- 17. 10. 2019 Janez Novak)

Po plačilu akontacije je preostali znesek možno plačati v 6 mesečnih obrokih. Na PRIJAVNICI OBVEZNO obkrožite in izpolnite vse podatke. Podpisano pošljite na naslov ROSA MOJCA, ŠTEFANOVA 15, 1000 LJUBLJANA, oziroma izpolnite elektronski obrazec prijavnice na naši spletni strani: klub-upokojencev.si.

NOMAGO vam bo poslal račun po prejetem plačilu akontacije, obvestilo o odhodu na zdraviliško letovanje z uro in krajem odhoda pa najkasneje 7 dni pred odhodom.

Informacije dobite pri kontaktni osebi letovanja KUS:

ROSA Mojca, tel.: 041 311 540, mail: mojca.rosa@gmail.com
PULKO Maja, tel.: 041 679 818, mail: maj.pul@gmail.com

Izleti in druge aktivnosti v času bivanja

Možni izleti in druge aktivnosti v času bivanja v organizaciji lokalnih turističnih agencij in vodičev.