Predstavitev zdraviliškega kompleksa BANJA SLATINA

V majhnem kraju Slatina, samo 12 km od Banja Luke se v okolju neokrnjene narave nahaja Zdraviliški kompleks BANJA SLATINA, katerega zdravilni izvir blagodejne vode so koristili že stari Rimljani.

Danes Banja Slatina deluje v sklopu Zavoda za fizikalno medicino in rehabilitacijo »Dr. Miroslav Zotović«, ki je največja in najuglednejša zdravstvena ustanova na področju fizikalne medicine in rehabilitacije, ortopedske kirurgije in baromedicine v Republiki Srbski in BiH. Nastanitvene zmogljivosti v več objektih, moderno opremljene sobe in apartmaji, hrana, ki je prilagojena stanju pacijenta, pozornim osebjem in prijetno naravno okolje, kot tudi bližina največjega kraja Republike Srpske so jamstvo za vrhunsko zdravljenje, rehabilitacijo in bivanje v banjskem kompleksu Slatina.

V Banji Slatina nudijo vrhunske medicinske storitve diagnostike in zdravljenja ter rehabilitacije obolenj kostno-mišičnega sistema, operativne posege in protetiko.

V času bivanja lahko opravite vrsto specialističnih pregledov, kot so: pregled fiziatra, internistični pregled, ortopedski pregled, RTG diagnostični pregled, ultrazvočni pregled krvnih žil, notranjih organov, sklepov in mehkih tkiv, merjenje gostote kostne mase (DEXA), EMNG, storitve biokemijskega in hematološkega laboratorija.

V Banji Slatina je nameščen najsodobnejši diagnostični aparat BIODEX 4 za izokinetično testiranje oziroma aparat za merjenje mišične moči rok in nog, neophodno potrebne za stabilnost sklepov. Na podlagi izvidov vam nato zdravniki predpišejo ustrezno individualno rehabilitacijo.

Zdravstveni tim sestavljajo zdravniki različnih specializacij, visoko število fizioterapevtov in medicinskih sester.

V zdravilišču delujejo oddelki za rehabilitacijo bolnikov z revmatološkimi, pooperativnimi in popoškodbenimi stanji, ki v procesu zdravljenja ter rehabilitacije uporabljajo izsledke stroke in medicinske tehnologije z naravnimi učinki termalno-mineralne vode ter zdravilnega blata (peloida). Le-ta nastaja v lastnih blatnih bazenih, je polno mineralov in drugih zdravilnih snovi in se kot takšno dovaja do sodobno urejenih kabin, kjer se uporablja v terapevtske namene v višini temperature, ki odgovarja diagnostičnemu stanju posameznika.

Termomineralna voda Banje Slatina blagodejno vpliva na vse oblike revmatizma, na posledice travm, določene oblike sterilnosti, nevralgije, arterijske hipertenzije in organskih obolenj perifernih arterijskih krvnih žil.

V wellness centru imajo poudarek na različnih vrstah manuelnih masaž (antristres, kitajska, refleksna masaža stopal, hot stone (vroči kamni) masaža, masaža s toplo čokolado, herbal spa in tudi športna masaža).

V novem, 8. januarja 2018 odprtem nastanitvenem kompleksu, ki predstavlja še korak naprej k visokemu standardu kvalitetnih uslug s področja fizikalne medicine in rehabilitacije bodo nastanjene vse naše skupine. Kompleks povezujejo 4 moderni paviljoni z 80 sobami in 16 apartmaji (192 postelj), najmodernejši terapijski blok, rekreativni del z bazenom, telovadnico, prostori za masažo in dve savni. Sestavni del novega kompleksa pa je še kongresna hala, kavarna s slaščičarno in restavracija.

Poleg že prepoznavnega koriščenja zdravilne termomineralne vode in naravnega blata so tudi slatinski gozdovi naravni vir zdravljenja ne le pacijentov, temveč vseh obiskovalcev, posebej ljubiteljev narave in rekreativcev.