Panonsko morje, ki se je tukaj, v osrčju Prekmurja, razlivalo pred milijoni let, je za sabo pustilo bogato dediščino termalnih vrelcev. Kjer se blago gričevje Goričkega preliva v Panonsko nižino, vas pričakuje razkošje doživetij v sozvočju z zdravilnimi učinki svetovno znane črne termomineralne vode – ki je temelj zdravstvene, medico-wellness in kopališke ponudbe Term 3000 – Moravske Toplice.

Odkritje izvira blagodejne termo-mineralne vode sega v čas pred več kot petimi desetletji, ko je iz moravskih vrtin namesto nafte pritekla – vroča voda. Kemična analiza na švedskem inštitutu je moravsko vodo potrdila kot zdravilno (7. september 1962); čez dve desetletji je sledil razcvet zdraviliškega turizma. S prenočitvenimi zmogljivostmi in kulinarično ponudbo je kraj svoj sprva podeželski značaj spremenil v izrazito turističnega.

Naravni dejavniki in vrhunska strokovnost za zdravljenje stanj s področja ortopedije, revmatologije in dermatologije. Center za rehabilitacijo po rekonstrukciji dojk in po estetskih kirurških posegih. Center za rehabilitacijo degenerativnih stanj, stanj po poškodbah in operacijah lokomotornega sistema. Visoka stopnja uspešnosti zdravljenja psoriaze in psoriatičnega artritisa. Dobri rezultati pri zdravljenju športnih poškodb.