Zdravilišče

cilj, ki ima dolgi rok trajanja

Zdraviliško sprostitveni oddih za člane KUS v Zdravilišču REUMAL Fojnica pri Sarajevu (BiH)

Vsebina in cena za 10-dnevni program, prevoz in turistično nezgodno zavarovanje v ½ sobi je 388,00 eur (možno plačilo: akontacija + 9 obrokov).

Program izvajamo v sodelovanju z NOMAGO d.o.o.

Fojnica je kot zdravilišče znano še iz antike, stari Rimljani so si tu zdravili revmatične bolezni in zaradi gorskega čistega zraka tudi astmo in druge pljučne težave. Mestece leži na koncu doline obdane z visokimi gorami, neokrnjena narava pa omogoča prebivalcem dodaten zaslužek z nabiranjem zelišč, brusnic, borovnic, gozdnih malin in najkvalitetnejših gob.

Domačini so prijazni, gostoljubni, z njimi smo vzpostavili številne stike, posebno Združenje Fojniških žena nas vsakokrat pogosti in nam priredi v svojih prostorih zabavo. Pred zimo si v toplicah okrepimo zdravje ne samo z zdravilno vodo in čistim zrakom, ampak tudi z domačo hrano, ki še ne pozna pesticidov in umetnih gnojil, in pijačo, ki po zagotovilih domačinov v priljubljeni Mehani »liječi tugu«. Kdor je vse to enkrat skusil, se vedno znova vrača.

Seveda ne smemo pozabiti na aktivnosti, ki so nam na voljo v prostem času: izlete v Travnik, Sarajevo, Konjic, Mostar, Visoko – piramide, na Prokoško jezero, ogled samo-stanov, mošej in ostala presenečenja, ki jih imajo skrita v rokavih. Zgodovina BIH je bogata in velik del tega je moč videti prav v Fojnici. Vse to so argumenti, ki vas bodo vsekakor prepričali,  da se nam pridružite.

Termin:

30. september – 10. oktober 2018

Kontakt:

Božena Kos
tel: 051 344 773
mail: info@klub-upokojencev.si

Galerija:

Program

 • ob prihodu srečanje z vodstvom hotela in zdravstva
 • zdravniški pregled naslednji dan po prihodu (po zajtrku)
 • kontrolni zdravniški pregled po potrebi
 • štiri medicinske terapije po nasvetu zdravnika (vsak dan)
 • plavanje v terapevtskem bazenu z bogato mineralno vodo
 • preventivni pregled pri zobozdravniku
 • vodenje medicinskega kartona in odpustno pismo z zdravniškim mnenjem
 • svečana večerja
 • zabavni večer z živo glasbo za ples

Namestitev

Namestitev je v hotelu Reumal v dvo ali tro-posteljnih sobah, vse sobe imajo kopalnico, WC, tuš kabino, kopalni plašč in fen, TV, internet in telefon.

DOPLAČILA: 1/1 soba – 13,00 /na dan

Plačilo dodatnih storitev po ceniku: masaž, specialističnih pregledov, ultrazvočnih in drugih medicinskih preiskav lahko izvede z gotovino v konvertibilnih markah ali s kreditnimi karticami.

V ceni programa je všteta turistična taksa in hotelsko nezgodno zavarovanje za goste.

Prehrana

Zajtrk je samopostrežen, kosilo in večerja z možnostjo izbire treh menijev, možnost dietne prehrane.

 Prevoz

Prevoz z avtobusom in nezgodno turistično zavarovanje (avtobus je vse dni bivanja z vami). Odhod iz Nove Gorice, možen vstop na različnih postajališčih ob avtocesti do Brežic. 

DOPLAČILA PREVOZA ZA MANJŠO SKUPINO:

 • 41-47 potnikov na avtobusu: 10,00 eur/na osebo;
 • 36-40 potnikov na avtobusu: 19,00 eur/na osebo;
 • 30-36 potnikov na avtobusu: doplačilo znano 20 dni pred odhodom glede na velikost avtobusa

V PRIMERU MANJŠEGA ŠTEVILA PRIJAV KOT 30 ČLANOV SE TERMIN NE IZVAJA. NOMAGO POVRNE VPLAČANO AKONTACIJO IN ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI NA VAŠ TRR.

Pomembno

V ceno je vključeno nezgodno zavarovanje članov. Zavarovanje krije nezgodno smrt (v višini 30.000 €)  in 100 % trajno izgubo splošne delovne sposobnosti – invalidnost (v višini 10.000 €), za poškodbe zaradi nepredvidenih okoliščin (padci, zlomi) skladno z določili Splošnih pogojev za nezgodno zavarovanje oseb PG-NE/10-04 zavarovalnice Triglav in Dopolnilnih pogojev
PG-ntu-IZL/11-12, vendar brez dnevne odškodnine. Sem ne sodijo poškodbe zaradi morebitnih zdravstvenih obolenj. Če je zavarovanec ob nezgodi starejši od 75 let zavarovalnica izplača
50 % zneska.

Prijavljeni naj obvezno sklenejo oziroma pridobijo Evropsko zdravstveno kartico  na lokalni izpostavi ZZZS, ki je brezplačna! Priporočamo, da sklenejo samoplačniško dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco (Vita, Coris, Vzajemna tujina ipd.), ki krije stroške zaradi bolezenskih stanj in njihovih hujših posledic.

Prijave in predplačilo

otrjena rezervacija: prejeta prijavnica in plačana akontacija. Sprejemamo do zapolnitve prostih mest oziroma najkasneje do vključno  10. 9. 2018.

AKONTACIJO v višini  90,00 eur nakažite na:

NOMAGO D.O.O., KIDRIČEVA ULICA 20, 5000 NOVA GORICA
SI56 0510 0801 0759 620
SKLIC: SI00 – 2017000664
NAMEN VPLAČILA: obvezno izpolnite: Reumal 30.9.-10.10. 2018  vpišite ime člana, ki potuje

Po plačilu akontacije je preostanek zneska v višini 298,00 € možno plačati v 9 mesečnih obrokih po povratku iz letovanja. V PRIJAVNICO vpišite in obkrožite vse podatke. Podpisano pošljite na naslov kontaktne osebe KUS: Božena KOS, Smrekarjeva 29, 1000 Ljubljana, ali izpolnite elektronski obrazec prijavnice na spletni strani: klub-upokojencev.si.

Nomago d.o.o. vam bo poslal pogodbo o zdraviliškem letovanju z obvestilom o uri in kraju odhoda
avtobusa najkasneje 7 dni pred odhodom.

Informacije dobite pri kontaktni osebi letovanja KUS:
Božena Kos, tel.: 051 344 773
mail: info@klub-upokojencev.si ali klub-upokojencev.si

Izleti in druge aktivnosti v času bivanja

Možni izleti in druge aktivnosti v času bivanja v organizaciji lokalnih turističnih agencij in vodičev.

(Sarajevo, Travnik, Visoko-tuneli piramid, Andričgrad, Mostar, Prokoško jezero, …)