Po radost in zdravje

v zdravilišče Kalos Vela Luka

Zdraviliško sprostitveni oddih za člane Kluba upokojencev Slovenije v Specialnem zdravilišču za rehabilitacijo KALOS Vela Luka, Korčula

Vsebina in cena za 10-dnevni program, avtobusni prevoz, trajekt in turistično nezgodno zavarovanje v ½ sobi: 435,00 eur/na osebo  (možno plačilo: akontacija + 9 obrokov).

Program izvajamo v sodelovanju z NOMAGO d.o.o., Nova Gorica

Velo Luko poznamo iz  bližnje zgodovine kot sinonim za ladjedelnico, mesto, v katerem so si mnogi Slovenci popravljali jadrnice in jih imeli tam tudi na zimskem privezu, kraj, kamor so hodile številne družine letovat v samotne poljske hišice ceneje, kot pod šotorsko streho.

Čas neusmiljeno teče, od ladjedelnice komaj da je ostal spomin, poletna zatočišča domačinov v korčulanski bližini Vele Luke pa so dobila moderno podobo in s tem primerno visoko ceno, a ker sta samota in mir ostala nedotaknjena, turizem cveti. In z njim mesto.

Geografski položaj in globina veloluškega zaliva sta ustvarila globoke plasti zdravilnega blata v zalivu Kale. Na dnu zaliva je tudi izvir radioaktivne vode Kalac.

Na južnem obronku hriba Pinski rat, 130 m nad zalivom Kale je odkrita predzgodovinska gradnja imenovana Vela spila. Špilja – jama je arheologom razkrila številne ostanke iz različnih predzgodovinskih – do 30.000 let pred našim štetjem – in zgodovinskih obdobij, sama jama pa je naravna posebnost, ki od daleč spominja na slovenski Rakov Škocjan, le da se iz Vele spilje odpira veličasten pogled navzdol na celoten veloluški zaliv.

Za ljubitelje je v veloluškem muzeju na ogled več tisoč najdenih kosov keramike, celih posod in drugih arheoloških najdb. Na njih je izpisano izročilo o kulturnih, družbenih, duhovnih in gospodarskih odnosih davno minulega sveta, v katerem so ljudje imeli enake težave, kot jih imamo tudi danes. Idilični sprehodi med oljkami, rožiči, smokvami in mandljevci  imajo lahko tudi cilj, ki za spremembo ni gostilna, ampak v mestu kamnit podstavek ljubezni, na hribu nad mestom pa  arheološko doživetje.

Termin:

6. junij – 16. junij 2018

Kontakt:

Mojca Rosa
tel.: 041 311 540
mail: mojca.rosa@gmail.com

Maja Pulko
tel.: 041 679 818
mail: maj.pul@gmail.com

Galerija:

Program

 • ob prihodu srečanje z osebjem zdravilišča
 • specialistični zdravniški pregled in kontrolni zdravniški pregled po potrebi
 • štiri medicinske terapije po nasvetu zdravnika (vsak dan)
 • 1x ročna masaža
 • koriščenje bazena z morsko vodo
 • vodenje medicinskega kartona
 • svečana večerja z živo glasbo za ples
 • dalmatinsko popoldne z dalmatinsko klapo, hrano in pijačo

Namestitev

Namestitev je v Zdravilišču Kalos v dvo ali tro-posteljnih sobah, vse sobe imajo kopalnico, WC, tuš kabino, fen, TV, hladilnik ter telefon.

DOPLAČILA:

 • 1/1 soba – 13,50 /na dan
 • uporaba kopalnega plašča

V ceni programa je všteta turistična taksa in hotelsko nezgodno zavarovanje za goste.

Prehrana

Zajtrk je samopostrežen, kosilo in večerja z možnostjo izbire 2-3 menijev, možnost dietne prehrane.

 Prevoz

Prevoz z avtobusom, trajektom in nezgodno turistično zavarovanje (avtobus je vse dni bivanja z vami). Odhod iz Nove Gorice – možen vstop na različnih postajališčih ob avtocesti do Brežic.

DOPLAČILA PREVOZA ZA MANJŠO SKUPINO:

 • 43-47 potnikov na avtobusu:  10,00 eur/na osebo;
 • 38-42 potnikov na avtobusu : 24,00 eur/na osebo;
 • 30-37 potnikov na avtobusu:  doplačilo znano 20 dni pred odhodom glede na velikost avtobusa

V PRIMERU MANJŠEGA ŠTEVILA PRIJAV KOT 30 ČLANOV SE TERMIN NE IZVAJA. NOMAGO POVRNE VPLAČANO AKONTACIJO IN ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI NA VAŠ TRR.

Pomembno

V ceno je vključeno nezgodno zavarovanje članov. Zavarovanje krije nezgodno smrt (v višini 30.000 EUR)  in 100 % trajno izgubo splošne delovne sposobnosti – invalidnost (v višini 10.000 EUR), za poškodbe zaradi nepredvidenih okoliščin (padci, zlomi) skladno z določili Splošnih pogojev za nezgodno zavarovanje oseb PG-NE/10-04 zavarovalnice Triglav in Dopolnilnih pogojev PG-ntu-IZL/11-12, vendar brez dnevne odškodnine. Sem ne sodijo poškodbe zaradi morebitnih zdravstvenih obolenj. Če je zavarovanec ob nezgodi starejši od 75 let zavarovalnica izplača 50 % zneska.

Prijavljeni naj OBVEZNO sklenejo oziroma pridobijo Evropsko zdravstveno kartico na lokalni izpostavi ZZZS, ki je brezplačna! Priporočamo, da sklenete samoplačniško dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco (Vita, Coris, Vzajemna tujina ipd.), ki krije stroške hujših poškodb, bolezenskih stanj in njihovih hujših posledic.

Prijave in predplačilo

Potrjena rezervacija: prejeta prijavnica in plačana akontacija. Sprejemamo do zapolnitve prostih mest oziroma najkasneje do vključno  17. 5. 2018.

AKONTACIJO v višini  90,00 eur nakažite na:

NOMAGO D.O.O., KIDRIČEVA ULICA 20, 5000 NOVA GORICA
SI56 0510 0801 0759 620
SKLIC: 00 – 2017000655
NAMEN VPLAČILA: obvezno izpolnite: Kalos 6.6.-16.6.2018  vpišite ime člana, ki potuje

Po plačilu akontacije je preostanek zneska v višini 345,00 € možno plačati v 9 mesečnih obrokih po povratku iz letovanja. V PRIJAVNICO vpišite in obkrožite vse podatke. Podpisano pošljite na naslov kontaktne osebe KUS: Mojca Rosa, 1000 Ljubljana, Štefanova 15 ali izpolnite elektronski obrazec prijavnice na spletni strani: klub-upokojencev.si.

Nomago d.o.o. vam bo poslal pogodbo o zdraviliškem letovanju z obvestilom o uri in kraju odhoda avtobusa najkasneje 7 dni pred odhodom.

Informacije dobite pri kontaktni osebi letovanja KUS:

Izleti in druge aktivnosti v času bivanja

Možni izleti in druge aktivnosti v času bivanja v organizaciji lokalnih turističnih agencij in vodičev.
(Korčula, Blato, otok Proizd, Mljet, Hvar, …)