Po radost in zdravje

v zdravilišče Kalos Vela Luka

Zdraviliško sprostitveni oddih za člane Kluba upokojencev Slovenije v Specialnem zdravilišču za rehabilitacijo KALOS Vela Luka, Korčula

Vsebina in cena za 10-dnevni program, avtobusni prevoz, trajekt in turistično nezgodno zavarovanje v 1/2 sobi: 463,00 eur/na osebo (možno plačilo: akontacija + 8 obrokov).

Program izvajamo v sodelovanju z NOMAGO d.o.o., Ljubljana

Velo Luko poznamo iz bližnje zgodovine kot sinonim za ladjedelnico, mesto, v katerem so si mnogi Slovenci popravljali jadrnice in jih imeli tam tudi na zimskem privezu, kraj, kamor so hodile številne družine ceneje letovati v samotne pojske hišice.

Čas neusmiljeno teče, od ladjedelnice komaj da je ostal spomin, poletna zatočišča domačinov v korčulanski bližini Vele Luke pa so dobila moderno podobo in s tem primerno visoko ceno, a ker sta samota in mir ostala nedotaknjena, turizem cveti. In z njim mesto.

Geografski položaj in globina veloluškega zaliva sta ustvarila globoke plasti zdravilnega blata v zalivu Kale. Na dnu zaliva je tudi izvir radioaktivne vode Kalac.

Na južni strani hriba Pinski rat, ki se nahaja nad zalivom Kale v Veli Luki, se nahaja špilja (jama), ki je postala ena najpomembnejših arheoloških nahajališč na področju cele Evrope. Vela spila sama po sebi predstavlja fenomenalno naravno atrakcijo. Svetleč kamniti previsni prostor je osvetljen z večjimi odprtinami v obokih, ki jih je ustvarila narava in skozi katere prihaja naravna svetloba. Vhod v špiljo je širok od 1 do 10 metrov in visok 4 metre. Obrnjen je proti jugu, od koder se odpira veličasten pogled na celoten zaliv in Blatsko polje. Dolžina špilje je 40 metrov in je ovalne oblike, z rahlim padcem proti notranjosti. Do danes je raziskano okoli 250 m2, oziroma šele 20 odstotkov površine špilje. Odkopalo se je do globine 5 metrov, vendar se nikjer niso dotaknili špiljskega dna, kar daje slutiti, da arheologe čaka še veliko zanimivih presenečenj.

Za ljubitelje je v veloluškem muzeju na ogled več tisoč najdenih kosov keramike, celih posod in drugih arheoloških najdb. Na njih je izpisano izročilo o kulturnih, družbenih, duhovnih in gospodarskih odnosih davno minulega sveta, v katerem so ljudje imeli enake težave, kot jih imamo tudi danes. Idilični sprehodi med oljkami, rožiči, smokvami in mandljevci imajo lahko tudi cilj, ki za spremembo ni gostilna, ampak v mestu kamnit podstavek ljubezni, na hribu nad mestom pa arheološko doživetje.

Termin:

9. junij – 19. junij 2019

Kontakt:

Mojca Rosa
tel.: 041 311 540
mail: mojca.rosa@gmail.com

Maja Pulko
tel.: 041 679 818
mail: maj.pul@gmail.com

Galerija:

Program

 • ob prihodu dobrodošlica z aperitivom
 • specialistični zdravniški pregled in kontrolni zdravniški pregled po potrebi
 • štiri medicinske terapije po nasvetu zdravnika (vsak dan razen nedelje)
 • 1x ročna masaža
 • koriščenje bazena z morsko vodo
 • vodenje medicinskega kartona
 • slavnostna večerja z živo glasbo in plesom
 • dalmatinsko popoldne z dalmatinsko klapo, hrano in pijačo
 • turistična taksa in nezgodno zavarovanje v objektu zdravilišča.

Namestitev

V Zdravilišču Kalos je namestitev v dvo ali tro-posteljnih sobah, vse sobe imajo kopalnico, WC, tuš kabino, fen, TV, hladilnik ter telefon.

DOPLAČILA:

 • 1/1 soba – 14,00 /na dan
 • uporaba kopalnega plašča / plačilo na recepciji zdravilišča

Prehrana

Zajtrk je samopostrežen, kosilo in večerja z možnostjo izbire 2-3 menijev, možnost dietne prehrane.

 Prevoz

Prevoz z avtobusom, trajektom in osnovno nezgodno zavarovanje. Odhod avtobusa predviden iz LJUBLJANE, za večje število članov možni vstopi na dogovorjenih postajališčih do Brežic.

DOPLAČILA PREVOZA ZA MANJŠO SKUPINO:

 • 43-47 potnikov na avtobusu:  13,00 eur/na osebo;
 • 38-42 potnikov na avtobusu : 29,00 eur/na osebo;

V primeru manjšega števila prijav kot 38 udeležencev se termin ne izvaja. Nomago d.o.o. vrne plačano akontacijo na TRR člana.

Pomembno

V ceno je vključeno osnovno nezgodno zavarovanje članov, ki ga sklene Nomago. Zavarovanje krije nezgodno smrt (v višini 30.000 EUR)  in 100 % trajno izgubo splošne delovne sposobnosti – invalidnost (v višini 10.000 EUR) za poškodbe zaradi nepredvidenih okoliščin (padci, zlomi) in ne kroničnih obolenj, skladno z določili Splošnih pogojev za nezgodno zavarovanje oseb PG-NE/17-04 zavarovalnice Triglav in Dopolnilnih pogojev PG-ntu-IZL/11-12, vendar brez dnevne odškodnine. Sem ne sodijo poškodbe zaradi morebitnih zdravstvenih obolenj. Če je zavarovanec ob nezgodi starejši od 75 let zavarovalnica izplača 50 % zneska. Splošni pogoji za turistične aranžmaje podjetja Nomago d.o.o. so sestavni del ponudbe in objavljeni na strani https://www.nomago.si/splosni-pogoji .

Prijavljeni naj OBVEZNO sklenejo oziroma pridobijo Evropsko zdravstveno kartico na lokalni izpostavi ZZZS, ki je brezplačna! Priporočamo, da sklenete samoplačniško dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco (Vita, Coris, Vzajemna tujina ipd.), ki krije stroške hujših poškodb, bolezenskih stanj in njihovih hujših posledic.

Prijave in predplačilo

Potrjena rezervacija: prejeta podpisana prijavnica in plačana akontacija. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest, oziroma najkasneje do vključno 9. 5. 2019.

AKONTACIJO v višini  90,00 eur nakažite na:

NOMAGO D.O.O.
SI56 0310 0108 5605 379
SKLIC: SI00 – 2019009127
NAMEN VPLAČILA: obvezno izpolnite: termin in kraj letovanja ter ime in priimek člana (primer: Kalos 9. 6.-19. 6. 2019 Janez Novak)

Po plačilu akontacije je preostanek zneska možno plačati v 8 mesečnih obrokih. Na PRIJAVNICI OBVEZNO obkrožite in izpolnite vse podatke. Podpisano pošljite na naslov kontaktne osebe KUS: Mojca Rosa, 1000 Ljubljana, Štefanova 15, oziroma izpolnite elektronski obrazec prijavnice na spletni strani: klub-upokojencev.si.

NOMAGO vam bo poslal račun po prejetem plačilu akontacije, obvestilo o odhodu na zdraviliško letovanje z uro in krajem odhoda pa najkasneje 7 dni pred odhodom.

Informacije dobite pri kontaktnih osebah letovanja KUS:

Mojca Rosa, tel.: 041 311 540, mail: mojca.rosa@gmail.com
Maja Pulko, tel.: 041 679 818, mail: maj.pul@gmail.com

Izleti in druge aktivnosti v času bivanja

Možni izleti in druge aktivnosti v času bivanja v organizaciji lokalnih turističnih agencij in vodičev (Korčula, Blato, otok Proizd, Mljet, Hvar, Lastovo …).