Člani Društva invalidov Lj-Bežigrad in Moste Polje smo bili v sodelovanju s Klubom upokojencev Slovenije v zdravilišču Kalos.

By 24. septembra 2017Galerija

Kot član Društva invalidov Ljubljana Moste Polje in KUS-a sem se udeležil zdraviliško – sprostitvenega oddiha v Kalosu Vela Luka na Korčuli med 3. in 11. septembrom letos.

Odpotovali smo z avtobusom s parkirišča Dolgi most v Ljubljani in zvečer s trajektom iz Splita prispeli v Specialno bolnico za medicinsko rehabilitacijo  Kalos v Veli Luki na Korčuli.

Že naslednji dan smo bili na zdravniškem pregledu. Zdravnica mi je predpisala individualno terapijo, s katero sem bil izredno zadovoljen, saj je terapevtsko osebje zelo dobro in strokovno usposobljeno. Pred sedmimi leti sem doživel možgansko kap. Vsako leto obiskujem terapije v Sloveniji, toda tako zadovoljen s terapijo nisem bil še nikoli. Gibanje se mi je izboljšalo in če bi še naprej nadaljeval s tako terapijo in vajami, ki sem jih izvajal v Kalosu, bi se moje stanje zelo izboljšalo.

Organizacija oddiha je bila enkratna, vzdušje odlično, številne animacije in zabave pa so nas zbližale pri medsebojnem spoznavanju. Večkrat smo šli tudi na izlet in spoznavali otok.

Pot domov je bila zaradi deževnega in vetrovnega vremena pestra, zanimiva in naporna.

Zadovoljen sem, da sem se udeležil zdraviliškega oddiha in upam, da se vidimo zopet naslednje leto.

Jožef Bricelj

14.9.2017