Prijetno presenečenje v zdravilišču v Crikvenici

By 26. februarja 2019Galerija

16. 2. letos se nas je skupinica vodij in predsednica Kluba upokojencev Slovenije – Božena KOS – s kombijem odpravilo na ogled novega zdraviliškega centra, kamor bomo začeli voditi naše člane. Dan je bil lep in sončen, hkrati pa zimsko hladen z burjo. V zdravilišču nas je dočakala zadolžena za sprejeme novih gostov, Silvija BORČIĆ. Mlada sodelavka, ki pa se je za naš prihod dobro pripravila. Peljala nas je po zdravilišču, v »dnevni sobi« predvajala predstavitveno gradivo, nas peljala na ogled nastanitvenih sob v stavbi Dalmacija, kjer bomo uživali 8 ali 10 dnevni oddih obiskovalci KUS- a.

Sobe so lepe, eno, dvo in triposteljne celo z dvojnimi sanitarijami in posebno sobico za tretjo posteljo. Pametno opremo – na kartico, TV, hladilniki, klima itd.

Z balkonom in sproščujočim pogledom na morje.

Na oddelkih za terapije, ki so bili kljub soboti ponekod zasedeni, so nam terapevti odgovorili na vsa vprašanja. Iz izkušenj vemo, kaj naši člani najbolj potrebujejo in katere podrobnosti so za marsikoga odločilnega pomena, da se lahko dobro počuti v zdravilišču.

Tako smo od oddelka do oddelka ugotavljali, da je zdravilišče v Crikvenici za nas »tapravo«. Ima vse, kar običajno iščemo. Večina naprav za elektroterapije in v rekreacijskih ter rehabilitacijskih, delih je novih, starih leto ali dve. Bazen z morsko vodo z 32  stopinjami Celzija.

Inhalacijske sobe, kjer ponudijo uporabnikom preizkušena domače inhalacije z bogato izbiro. Smo poskusili! Pa zdravljenje z laserjem, ultrazvokom, individualnim razgibavanjem in še in še.

Posebno doživetje je sprehod ob morju, ki se začne le nekaj metrov od vhoda v poslopje Dalmacija. Plaža je peščena ali prodnata, poleti seveda polna kopalcev, ki imajo na voljo kar nekaj kilometrov levo in desno od zdravilišča Thalassotherapia. Eno samo veselje. Pokličite pa gremo!

Letos imamo dva termina, za 2 skupini – spomladansko in pozno jesenko – , ker ni na razpolago več prostora. Zdravilišče je polno čez vse leto. Za prihodnje prestopno leto 2020 bomo poskusili skleniti dogovor za 4 ali več skupin. Končno je Crikvenica znana kot dobro klimatsko zdravilišče, od Slovenije pa oddaljena le 2 do 3 ure vožnje. Odvisno, od kod kreneš.

Besedilo: Ida Kogej

Foto: Ida Kogej