Zdravilišče – Banja v Slatini pri Banja Luki, ki veliko obeta

By 19. januarja 2018Galerija

Banja s tradicijo, modernimi metodami zdravljenja in rehabilitacije,  preizkušenimi učinki blata in termalne vode ter lepa lokacija. Velja poskusiti!

Člani  Kluba upokojencev Slovenije-kontaktne osebe smo šli v »izvidnico«.  S skupino upokojenk in upokojencev iz Ajdovščine, s katero je bil tudi ženski pevski zbor Večernice, smo bili na tridnevnem obisku v Banja Luki in okolici. En dan smo namenili ogledu zdravilišča Banja Slatina. Predvsem nas je zanimal novozgrajeni objekt, ki je v zaključni fazi izgradnje. Prijazno in strokovno so nam razkazali vse, največ in podrobno pa so nam razložili vse o njihovih metodah zdravljenja, po katerem so znani kot vodilna ustanova v BiH. Zdravilišče je znano že iz rimskih časov, so večinoma zasedeni, zato so tudi dogradili velik zdraviliški oddelek z nastanitvenimi  in terapevtskimi zmogljivostmi. Člani Kus bodo med prvimi, ki bodo preizkusili novo pridobitev.

Termalno vodo, ki ima na izviru od 39 do 42 stopinj Celzija, in lastno blato, koristijo za programe medicinske rehabilitacije. V novem delu nudijo vse terapije, kar smo si tudi ogledali. Dodajam nekaj fotografij, da si lahko bolje predstavljamo!

Pogled na stari del … v ozadju novozgrajeni nastanitveni objekt namestitveni objekt s štirimi paviljoni visokega standarda

Vhod v novozgrajeni

V njem je vse, od ambulant do prostorov za terapije, bazenov, masažnih bazenov itd.

In seveda sobe, vse z balkonom, v zaključni fazi izdelave – udobne z vsem, kar je potrebno za prijetno bivanje.

In pogled v neokrnjeno naravo …

To je to, ostalo pa v programu, ki ga bomo v kratkem objavili na naši spletni strani.

Zapisala: Ida Kogej, kontaktna oseba KUS, december 2017