DOŽIVETJE S KUS-om V GRAND HOTELU SAVA, ROGAŠKA SLATINA od 5. 9. – 10. 9. 2021

By 12. septembra 2021Galerija

Ne bom naštevala vseh možnih različic prevoza z busom, vlakom, nedeljskim voznim redom širom Slovenije … Toda, ker vse poti vodijo v Rim, in kjer je volja je tudi pot, smo se tudi mi našli v Rogaški točno opoldne na recepciji Hotela Sava. Tisti, ki so prispeli z vlakom ob 16.23 so se vselili malo kasneje, mi pa ob 14. uri. Še dobro, ker smo do prihoda vlaka nekatere morali inštruirati, kako se vrata odprejo, spet drugi niso imeli elektrike, ker niso »znali« vtakniti kartice … Ampak saj veste, če ni spoznavnega večera smo se pa spoznali že prej!

Na vprašanje nekaterih po večerji »kakšen je plan za naslednji dan«, sem jim predlagala »kakor komu paše«, pa se začuda ni nihče razburil. Kot, da so vsi polnoletni, pa vendar sem šla v ponedeljek malo v akcijo … Po obilnem zajtrku ob 8. uri smo se uro kasneje zbrali jutranji telovadci (nekaj 20 članov) in pod budnim očesom in vodstvom naše članice Milke pretegovali zarjavele sklepe in mišice skoraj celo uro. Te vaje so nam bile tako všeč, da smo vadili vsak dan, pridružili pa so se tudi nekateri drugi gostje hotela.

Na kavo se je večina odpravila na najlepšo veliko teraso na koncu Zdraviliškega trga, kjer imaš prelep razgled na park, večino hotelov … Imajo pa tudi dobre kremne rezine, kavo, pa osebje je sigurno naj, naj.

Če si pa malce dlje v bifeju pa zveš vse … med drugim, da pripelje vlakec Hlapon, katerega mi v Info točki ni ponudil nihče, zato smo dekleta napadle vlakovodjo, ki nam je dal kontakt in tako rezervirale vlakec za izlet v Olimje. Cena štiriurnega izleta je 14 €, plačal je vsak sam sprevodniku Jožku na vlaku.

Vlakec sprejme 36 oseb in kdor ni imel rezervacije, je pač ostal v Rogaški. Število oseb lahko rezerviraš tudi v info točki. Zelo priporočam ta izlet, kjer smo hranili jelenčke in muflone na Jelenovem grebenu, si ogledali baročno cerkev s črno-zlatimi oltarji, Minoritski samostan s Staro lekarno, pred samostanom pa prelepo urejen vrt z mnogimi zdravilnimi zelišči.

V čokoladnici Olimje smo si izpolnili čokoladne sanje z ročno izdelanimi pralineji … njam. Žejo smo si pogasili po ogledu pivovarne v pivnici Haler z zelenim pivom, kateremu so dodali tudi malo konoplje. Nisem prepričana, kaj je botrovalo »zbranemu« petju »še kikl,co prodala bom« ob odhodu iz pivnice. Ampak druga kitica se je iz vseh grl prelila v tretjo in dobro, da je naš sprevodnik Jožko spet vzel v roke mikrofon in povedal še nekaj zanimivosti. Večina nas je že bila v Olimju toda ta izlet je bil posebno doživetje.

Drugi organiziran izlet je bil ogled Steklarne Rogaška. Traja približno 30 minut, cena je 5 €, plačal je vsak sam v prodajalni, kjer si ob tej ceni pridobil tudi popust 2 € ob nakupu v prodajalni.

Iz hotela je pot dolga 3,1 km, kar je bilo za večino preveč, zato smo napolnili vse avtomobile.

Skupina lahko šteje do 12 oseb tako, da smo si proizvodnjo ogledali v dveh skupinah.

Vodila nas je ga. Valerija, kjer se tudi naročiš za ogled. Za tiste, ki še niso bili v steklarni bo ogled zanimiv, sicer pa vidiš manj, ker je pač ročno delo …

Ob povratku smo obiskali tudi prodajalno Afrodita in seveda nakupili marsikaj po ugodnih cenah. Prodajalna Afrodite se nahaja tudi v ulici desno od Zdraviliškega trga in imajo iste cene, samo izbor izdelkov je ob proizvodnji malo večji.

Ostale dni smo se prepustili individualnim ogledom, katerega na zloženki prejme vsak gost hotela; Anin dvor v bližini, Kristalna dvorana, pitje mineralne vode, do razglednega stolpa je slaba 2 km po gozni poti malce navzgor, zagrizeni planinci pa so se podali na kar zahtevno pot na Boč, spet drugi na izlet v Ptuj s svojim prevozom.

Preživeli smo čudovite dni v hotelu Sava z zelo dobro hrano in prijaznim osebjem.

Inka Zdravković